Opstartprotocol vloerverwarming

Opstook en afkoelprotocol voor vloerverwarming in cementgeboden dekvloeren

In dekvloeren waarin vloerverwarming is opgenomen, kan scheurvorming ontstaan door thermische lengteveranderingen. Om dat risico zoveel mogelijk te beperken, is het noodzakelijk de vloerverwarming langzaam en met regelmaat op temperatuur te brengen.

Een opstook- en afkoelprotocol voor vloerverwarming gaat uit van de watertemperatuur van de verwarmingsinstallatie en niet van een eventuele thermostaattemperatuur in de betreffende ruimte.

De thermostaat is niet veel meer dan een aan/uitschakelaar en laat direct water van de ingestelde watertemperatuur door het verwarmingssysteem stromen.

Veel installatiebedrijven volgen een startprogramma dat in de ketel zit die veel te geweldig en te hoog gaat. Een hoge maximumtemperatuur van het water levert echter een aanzienlijk verhoogd risico op scheuren en op onthechting op.

Geadviseerd opstook- en afkoelprotocol:

Scheuren ontstaan doorgaans niet in de opwarmfase maar in de afkoelfase. Deze fase is dus feitelijk nog belangrijker dan de opwarmfase, dus ook bij het afkoelen moet het juiste tempo worden aangehouden.

Pas op: plaats op de vloer, waar het opstook- en afkoelprotocol in gang wordt gezet, een thermometer, zodat de oppervlaktetemperatuur van de vloer nauwgezet in de gaten kan gehouden worden.

Indien het oppervloek van de dekvloer een temperatuur van 31°c heeft bereikt, dient de watertemperatuur NIET verder te worden verhoogd en moet direct de afkoelcylcus worden ingezet.

Tijdstip opstart vloerverwarming:

  • Bij cementvloeichape: na 7 dagen  na plaatsing (of anders na betegeling)
  • Bij traditionele cementchape: na 28 dagen na plaatsing of later

Cementvloeichape

Plaatsing zonder vloerverwarming

Cementvloeichape

Plaatsing in combinatie met vloerverwarming

Cementvloeichape

Ultradunne chape (niet bij vloerverwarming)

Vraag hier een vrijblijvende offerte

Via ons offerte aanvraagformulier kunt u uw gegevens ingeven en kunnen wij u op die basis een gepaste offerte bezorgen!

Scroll naar boven

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in onze diensten? Wilt u graag meer informatie over hoe we u kunnen helpen? Vraag hieronder vrijblijvend uw offerte aan.

CEMENTVLOEICHAPE:
vul hieronder vrijblijvend de gegevens in of laad uw digitale plannen op.