Cement chape

Plaatsen van cement chape

Onze chape maken we met een automatische computergestuurde mengvrachtwagen. Voor het bepalen van de niveaus gebruiken we lasers.

Na plaatsing van de cementchape en de nodige droogtijd is deze klaar om af te werken met tegels, parket of andere vloerbedekking.

Verschillende toepassingen:

Hechtende chape

Deze chape wordt rechtstreeks op de draagvloer aangebracht en voorzien van een uitzettingsvoeg (randstrook) langs de muren. De dekvloer blijft aan de draagvloer hechten.

Niet hechtende chape of zwevende chape

De cementchape wordt van de draaglvoer gescheiden door een scheidingslaag bijvoorbeeld een plastiekfolie, akoestische of thermische isolatie. Deze chape wordt steeds voorzien van een bewapening.

hechtende chape - chapewerken Nico Rollez
chape op vloerverwarming - chapewerken Nico Rollez

Chape voor vloerverwarming

De chape wordt aangebracht op de vloerverwarmingselementen en voorzien van bewapening. Tevens wordt er ook een dispertieproduct aan de chape toegevoegd om een betere warmtegeleiding te bekomen.

Hellingschape voor platte daken of terrassen

De chape wordt in helling aangebracht om zo een optimale afwatering van het platte dak of terras te bekomen. Op de chape kan men dan de afwerkingslaag aanbrengen.

Sneldrogende chape

Wanneer u in tijdsnood zit bij de afwerking van uw woning of wanneer het noodzakelijk is om de droogtijd van de chape te reduceren, kunt u gebruik maken van een sneldrogende chape. Bij deze cementchape voegen we een product toe waardoor de droogtijd vermindert en daarnaast een plastificerende en stabiliserende werking heeft. Door middel van een doseerpomp op de chape vrachtwagen voegen we het product toe aan de chape.

hellingschape - chapewerken Nico Rollez

Vraag hier een vrijblijvende offerte

Via ons offerte aanvraagformulier kunt u uw gegevens ingeven en kunnen wij u op die basis een gepaste offerte bezorgen!

Scroll naar boven